Dodatki funkcjonalne do żywności

Dodatki funkcjonalne do żywności

Źródło: http://bio-nutrition.pl/

Naturalne dodatki funkcjonalne do żywności

Czym tak właściwie są dodatki funkcjonalne do żywności? Nasza oferta obejmuje starannie wyselekcjonowane surowce ze sprawdzonych źródeł. Ich pochodzenie jest naturalne, a wpływ na produkt, jak i organizm ludzki dobrze znany. Dzięki temu można z ich użyciem uzyskać pożądane właściwości. Zagęszczenie, dodanie zdrowych kwasów tłuszczowych we właściwych proporcjach, aminokwasów, błonnika, witamin naturalnego pochodzenia – to wszystko możesz uzyskać z wykorzystaniem naszych suplementów.

Roślinne i mleczne białka

Wiele produktów spożywczych wymaga zastosowania w składzie wysokiej jakości białek. Mogą one również oprócz dobrej jakości łańcuchów aminokwasów dostarczać innych substancji odżywczych, takich jak witaminy, minerały czy zdrowe kwasy omega. Wyjątkowe właściwości białka z serwatki w postaci izolatu lub koncentratu to baza wielu kompozycji. Stawiasz na żywność wegańską? To nie problem, w naszej ofercie znajdziesz również duży wybór wysokowartościowych białek roślinnych z konopi, dyni, ziemniaków, lnu czy młodej lucerny. To koncentraty o dodatkowych właściwościach, zawartości błonnika, minerałów i witaminy czy zdrowych kwasów tłuszczowych.

9

No Responses

Write a response